Cykla istället för att ta bilen

 

sh_architecture_bicycle_bike_

Det finns många fördelar med att ta cykeln istället för bilen när du ska åka till och från jobbet eller uträtta ärenden och med dagens cyklar är inte detta något problem då det finns någon för alla. Att ta cykeln blir allt mer populärt då det finns mycket att vinna både för miljö, plånboken och hälsan.

Det finns som sagt många fördelar med att använda cykel istället för bilen och ett av dem är givetvis kostnaden. En cykel behöver inte tankas, den drar ju inte bränsle utan det enda vi behöver använda oss av är vår egen energi och i slutändan vinner vi dessutom på hälsokontot. Det kanske tar lite längre tid att ta sig fram på cykel än med bil beroende på var i landet man bor men det kan också vara enormt tidssparande att slippa bilköer på andra orter och tänk vad mycket du hinner se efter vägen. Även miljön mår bättre av att slippa utsläppen av avgaserna från din bil.

Om inte hälsan är helt på topp, om man har skador man inte vill överanstränga eller inte vill komma fram svettig till arbetet efter tunga och långa uppförsbackar så kan man investera i en elcykel, denna har en hjälpmotor som tar dig framåt och du behöver inte anstränga dig så hårt. Med andra ord så finns det inte längre några ursäkter för att ta bilen istället för din cykel.