Cykel som din träningsform

 

Om du inte tränat något som helst tidigare så kanske cykel kan vara din träningsform. Det är en relativt skonsam form av träning som passar de flesta, man kan cykla i sin takt och känna efter hur mycket man orkar pressa på. Med all träning så krävs det att pressa något för att det ska ge resultat.

Att välja cykel

Det första du bör göra är att skaffa de en bra cykel som som du trivs med. Ta en titt hos Cykelkraft som är en av nätets stora försäljare på cyklar. Du kan med fördel använda dig av cykelväljaren för att få hjälp med att välja den cykel som passar dig bäst. Du får svara på ett antal frågor för att få fram bästa resultatet för dig och vilken cykel som kan passa dig.

Börja träna

När du ger dig ut på dina första rundor så gäller det att inte ta ut sig för hårt så du blir skrämd av detta. Ta kortare turer de första gångerna och försök att cykla samma runda tills du känner dig mogen att öka längden och kanske takten på ditt cyklande. Du ska absolut bli svettig då du tränar, annars tar det allt för lång tid för att förbättra dina resultat. Expressen ger också bra råd hur man cyklar sig till toppformen.

Nöjescykling

Fördelen med en cykel är att man kan tillsammans med familjen eller andra ge sig ut på ren nöjescykling. Är det vackert väder en söndag varför inte packa med sig lunchen och ge sig ut på cykeln i ditt närområde. Det kan finna trevliga ställen att cykla till för att njuta av naturen och det vackra vädret. Slå er ner och intag den medhavda lunchen för att senare cykla hemåt igen.