Ryggbesvär i samband med cykling

 

Ont i ryggen och nacken kan påverka hela din vardag och begränsa dig från att göra det du vill. I vissa fall får du ont i ryggen av anledningar som du inte kan påverka och i vissa fall påverkar du dina besvär till det värre helt utan att du vet om det. Det finns både lätta, svåra, billiga och dyra sätt att påverka din hälsa och därmed ryggbesvär på.

Påverka dina ryggbesvär

Vid vardagliga aktiviteter är det vanligt att ryggbesvär uppdagas. Exempelvis vid tunga lyft eller vid cykling. Båda två påverkar nämligen din hållning. Om du sitter på en damcykel, en mountainbike eller en landsvägscykel är det vanligt att din rygg påverkas mer eller mindre. På en damcykel kan det exempelvis bero på att du inte sitter tillräckligt upprätt utan får luta dig framåt väldigt mycket för att nå fram.

Enkelt och billigt medel för att motverka dina ryggbesvär

Ibland kan det räcka med att tänka på att du ska ha bättre hållning för att börja utöva det. Men ibland kan du behöva påverka den genom att tvinga in hållningen i det läge den bör ligga i. Med hjälp av en väst kan du behandla din hållning effektivt och skonsamt. Denna sitter som en tunn väst för att korrigera din hållning på ett snällt sätt mot ryggen.