Nutidens cyklar

 

electric bike

Inom cykel så har det hänt mycket med utvecklingen av dessa. Nutidens cyklar är slimma och betydligt lättare än vad de varit en gång i tiden. Material har förändrats och det har kommit bättre ämnen att använda i cykelramar som gör att vikten är betydligt lägre än vad den varit med tidigare järnramar.

Tekniskt så är väl elcykeln det senaste inom just cyklar, kolla upp TopBike om du vill se de senaste modellerna inom just elcyklar. Just elcykeln har verkligen tagit utvecklingen framåt då det gäller cyklar, att med en elmotor på en cykel som gör att det blir någonstans mellan cykel och moped. Du kan cykla som vanligt och samtidigt få hjälp av motorn vid uppförsbackar och vid längre sträckor.

Du kan komma upp i hastigheter av 25 kilometer i timmen med en elcykel och jämfört med vad du kan komma upp i om du trampar för egen kraft så är det betydligt fortare. Du kan cykla längre utan att bli trött vilket kanske kan passa äldre personer bättre. Ett problem kan vara att cykelbanorna inte är anpassade efter dessa hastigheter så att en utökning och breddning av befintliga cykelbanor kanske borde göras för att göra det säkrare att befinna sig efter dessa. Helt klart så förändras vårt sätt att cykla när man skaffat en elcykel.