Konditionsträning hemmavid året om

 

Att ha tillgång till träningsutrymme hemma är helt perfekt för att kunna ta spontana pass och hålla sig i form. Det är skönt på kalla dagar, då du kanske inte riktigt vill ut på en joggingtur. Konditionsträning fungerar med och utan maskin hemma. En del tycker om att köra motionscykel eller så kallad airbike, och om det är din grej så beställ online.

Höj din puls

Att konditionsträna handlar om att höja pulsen på ett sunt sätt. De flesta av oss lär oss tidigt att cykla och det stärker vader och ben på ett sunt sätt. Det går även att bygga upp muskelmassa i händer och armar med en motionscykel som har en rörlig cykelhållare. Då svänger handstöden fram och tillbaka när du använder dem.

Tänk på mål och resultat

En del av oss har tillräckligt med disciplin för att träna på egen hand och andra inte. Ta gärna hjälp av en personlig tränare online. De kan peppa dig och se till att intervallträningen blir rätt. I den byter du bland annat tempo inom olika tidsintervall, står och sitter.

En del av målet med konditionsträning är att förbättra din hälsa, och när du tränar på rätt sätt får du ett starkare hjärta som tål större belastning, en bättre blodcirkulation, större muskelmassa samt gladare humör.