Träna med elcykel

 

Elcykel

Nu när elcyklarna kommer stort på marknaden så kan man ju fråga sig om det går att träna med elcykel? Man kan ju tro att har man en elcykel så behöver man inte trampa för att komma framåt, och det kan stämma till viss del, du måste använda tramporna för att komma igång och det underlättar ditt cyklande, helt klart.

Står du inför valet om du ska införskaffa en elcykel? Ja, varför inte. Frågan är om du ska köpa en cykel med växel, eller en helautomat? Det finns modeller med automatväxel, 3 eller 7 växlade cyklar. Oavsett vad du än väljer så kommer det att underlätta ditt cyklande och ändå får du en viss grundträning då du måste trampa för att cykeln ska gå framåt och för att få lite mer träning så lägger du in en högre växel och ger järnet. Vill du få ett ordentligt träningspass så är det bara att stänga av motorn helt och hållet och använda enbart benkraft.

Det kanske inte känns som att cykla på en vanlig cykel, och det kan vi förstå då det finns en hjälpmotor som tar dig framåt betydligt enklare än om du var tvungen att cykla helt själv. Vad vi kan se så är elcykeln ett bra komplement, använd den till och från jobbet och du kommer fram snabbare och du sätter ändå kroppen i rörelse. Sedan att man spar på miljön med att vara ute på cykel gör ju inte saken sämre.