Mjuka upp dina musklerna efter träning

 

Träning kan vara ett bra sätt att lindra stress och hålla dig frisk även om det ibland resulterar i ömma muskler. Det är viktigt att ha en bra rutin med mycket vila och stretchande, samt använda massagetekniker till din fördel. Det finns många sätt att lindra muskelspänningar, allt från att gå till en professionell massör till olika prylar du kan använda hemma. Det gäller att hitta vad som passar dig bäst.

Hitta de bästa verktygen

Det finns många sätt att massera olika delar av kroppen. Ibland när du går till en professionell massör kan de använda olika verktyg för att mjuka upp dina muskler, till exempel koppor. Du kan hitta verktyg på webben som man själv kan använda hemma. Genom att ha de rätta verktygen och prylarna kan du enkelt återhämta dig från ett hårt träningspass utan att lämna ditt hem.

Massera inte bara ryggen

När du tänker på en traditionell massage är det första du tänker på vanligtvis rygg och axlar. Det finns dock många kroppsdelar som skulle dra nytta av lite extra uppmärksamhet. Till exempel kan en fotmassage vara underbar efter en lång arbetsdag i kombination med hand- eller huvudmassage. Dessa kan du göra själv eller be någon annan att hjälpa till. Kanske kan ni turas om med att mjuka upp varandras muskler.