Motionslopp för barn och ungdomar

 

482466-happy-young-children-having-fun

Det är inte bara vuxna människor som kan delta i stora och spännande lopp av olika slag, det arrangeras årligen många lopp riktade till barn eller ungdomar. Här följer ett par exempel man kan titta närmare på om ens barn skulle uppskatta en sådan aktivitet.

Till att börja med ska man alltid se till att barnen är rätt utrustade.

Lilla GöteborgsVarvet

Detta lopp klassas som en halvmara och arrangeras i mitten av maj. Åldern på deltagarna varierar mellan 7 och 13 år och springer olika långt beroende på hur gammal de är. 2016 så går detta lopp den 22 maj och anmälan kan man göra här.

Stockholm Mini Marathon

Minimaran i Stockholm gå av stapeln varje år efter Stockholm Marathon och är öppet för alla mellan 5 och 13 år, dock så tar man inte tid på knatteklassen (5-6 år). I år var det nästan 5 000 pojkar och flickor som sprang loppet.

Lilla Lidingöloppet

Sista helgen i september varje år går Lilla Lidingöloppet som har gått ända sedan 1970. Detta riktar sig till barn mellan 7 och 15 år och har sammanlagt nio olika klasser. Precis som i Minimaran är det dock ingen tidtagning för knatteloppet.

Lilla Tjejmilen

Barn- och ungdomsversionen av Tjejmilen går även den i Stockholm och de båda arrangeras samma dag. Alla som deltar springer 1,5 km men är uppdelade i tre olika grupper beroende på ålder från 7 till 13 år. Mer information finns på den officiella hemsidan.

Karlstad Minilopp

Detta lopp är riktat till barn mellan 7 och 12 år och går rund Sundstatjärn. Loppet arrangeras av IF Göta och drar årligen till sig omkring 1 200 barn. Anmälning till loppet går att göra här.