Cykelträning under vintern

 

vintercykling Det går inte längre att sticka huvudet i sanden och låtsas som om vintern inte kommer att inträffa under 2016. Snön är just nu ett faktum på en rad olika platser runt om i landet, där vissa orter till och med drabbats av snökaos. För en cyklist är vintern långt ifrån den bästa årstiden när det kommer till träningsmöjligheter uppe på hojen, men det finns faktiskt olika sätt att fortsätta sin cykelträning även under denna period av året.

Skaffa rätt sorts utrustning

För den som vill hålla i sitt cyklande även under vintern så är det avgörande att man skaffar sig möjligheten att göra så. Det handlar med andra ord om att antingen skaffa utrustning så att man på något vis kan cykla inomhus, eller att utrusta en cykel så att den klarar av att tackla ett normalt vinterväglag på ett bra sätt. Enligt vårt tycke rekommenderar vi nog det förstnämnda, då det kan vara svårt att få en bra träning under vintern trots att man utrustat sin cykel, även om det självfallet kan vara väldigt roligt att göra så. På så vis kan du träna när helst du vill, oberoende av väderleken, någonting som sätter upp optimala förutsättningar för framtida tävlingsresultat.

Res iväg

För den som har möjlighet så är en resa till varmare breddgrader det bästa alternativet. Som proffscyklist så är detta väldigt vanligt, men för de som ännu inte nått den absoluta världstoppen, så inser vi att det är betydligt svårare att både få tid och råd till en resa av detta slag. Det kan dock vara en rejäl sporre att få känna på vägunderlaget i Frankrike och drömma sig bort mot potentiella framtida segrar i Tour de France.